EDIC Zadar sudjelovao na Dijalogu s građanima u Zagrebu

Predstavnici EDIC-a Zadar sudjelovali su na Dijalogu s građanima kojeg je organizirala Europska komisija, Predstavništvo u Hrvatskoj.  Ovo je bio treći Dijalog s građanima organiziran u Hrvatskoj nakon pristupanja Hrvatske u Europsku uniju, a ukupno 130. održan u Europskoj uniji. Dijalog s građanima je koncept Europske komisije pokrenut prije pet godina kako bi se građani bolje upoznali s različitim politikama Europske unije kroz direktnu komunikacije s povjerenicima. Dijalozi s građanima su vrijedan instrument komunikacije za povjerenike i Komisiju jer se mogu izravno upoznati s promišljanjima građana pojedinih država članica o Europskoj uniji.

Povjerenik Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane Vytenis Andriukaitis zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem sudjelovao je na Dijalogu s građanima u Zagrebu u prostorijama Laube.

Očekivano, građani su najviše bili zainteresirani za pitanja sigurnosti hrane, zdravstvenih politika i trgovinskih sporazuma koje sklapa Europska unija. Vezano uz sigurnost hrane građani su najviše izrazili za brinutost s kvalitetom i sigurnošću proizvoda i hrane iz drugih zemalja članica Europske unije, a nastavno na problem sigurnosti hrane najviše ih je interesirala pojava salmonele i njeno utvrđivanje te europska regulativa zdravstvene sigurnosti hrane. Građani su također izrazili nedoumice u vezi trgovinskih sporazuma koje sklapa Europska unija i moguće povezanosti sa snižavanjem standarda sigurnosti hrane, a također ih je zanimala i mogućnost prebacivanja sjedišta Europske agencije za lijekove u Hrvatsku.

Višr infromacija:

Web stranice povjerenika Andriukaitisa

Zdravlje i sigurnost hrane

Dijalozi s građanima

Galerija Slika:

Današnji Dijalog s građanima započeli smo pitanjima o zdravlju, sigurnosti hrane, prevencijama i faktorima rizika a…

Posted by Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj on 3. veljače 2017