ERASMUS+ projekt u kojem je sudjelovala OŠ Petar Zoranić iz Nina nagrađen u Španjoloskoj

U Erasmus+ KA2 projektu „Wearable Methodology A New Methodology Based On The Use Of InnovativeTechnologies For Education (WM)“ koristi se tehnologija koju su zaobrazovne svrhe prilagodili stručnjaci The Albacete Research Institute ofInformatics, Universidad De Castilla – La Mancha, Španjolska, a koja omogućava suradničko učenje.

U razvoju i osmišljavanju aktivnosti, nastavnih materijala i igara za učenike od 9-10 godina sudjelovale su osnovne škole iz Španjolske (CEIPANTÓN DÍAZ, El Bonillo), Bugarske (NU „St.Kliment Ohridski“) i Hrvatske (OŠ„Petar Zoranić“ Nin).  Sve ustanove uključene u projekt su iz ruralnih dijelova europskih država koje su tražile nove načine upotrebe informacijsko komunikacijske tehnologije u obrazovanju s ciljem poticanja i motiviranja učenika stvaranjem dinamičnije nastave s većim stupnjem uključenosti, integriranjem najbolje prakse drugih europskih partnera usvojoj uobičajenoj nastavnoj praksi i okruženju. Znači, nešto sasvim drugačijeod uobičajene statičke upotrebe laptopa, tableta ili mobitela u nastavi. Zahvaljujući tom projektu opremljena je jedna učionica u Matičnoj školi u Ninu.

Više o samom projektu, rezultatima projekta (WM programu i alatima te metodologiji za korištenje) pogledajte ovdje

Projekt je od strane nacionalne agencije u Španjolskoj proglašen za najbolji projekt 2018. godine u kategoriji “Izrada prostora za učenje”.

Još je jedna posebnost ovog projekta koju ovom prilikom treba istaknuti.  Radi se o odličnoj komunikaciji i koordinaciji  Agencije za mobilnosti, EDIC-a Zadar i Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport  koji su pomogli u traženju partnera na ovom projektu.

Ovim putem EDIC Zadar zahvaljuje svim sudionicima na projektu, a najviše  OŠ Petar Zoranić Nin,njenim profesorima i učenicima na odazivu i sudjelovanju i na izvrsno odrađenom projektu, te poziva sve ostale škole i učenike da nam se obrate ukoliko imaju pitanja za EU projekte.


WEB Wearable methodology

OŠ PetraZoranić NIN