Europski povjerenik Hogan završio radni posjet Hrvatskoj

Povjerenik Europske komisije za poljoprivredu  i ruralni razvoj Phil Hogan boravio je  u radnom posjetu u Republici Hrvatskoj 23. i 24. ožujka 2017. Prvog dana svog posjeta sastao se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske g. Andrejem Plenkovićem i s ministrom poljoprivrede g. Tomislavom Tolušićem s kojim je razmijenio mišljenje o stanju zajedničke poljoprivredne politike Europske unije. Posjetio je Hrvatski sabor, gdje se susreo s članovim saborskog Odbora za poljoprivredu, Odbora za europske poslove te Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije te je posjetio i peradarsku farmu na obiteljskom gospodarstvu Zore Dužaić u Kominu (Sv. Ivan Zelina).

Drugog dana, 24. ožujka, povjerenik Phil Hogan u prostorima Laube u Zagrebu sudjelovao je na konferenciji upriličenoj u povodu dodjele nagrade najboljem mladom poljoprivredniku Hrvatske na kojoj je zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem i zastupnicom u Europskom parlamentu Marijanom Petir proglasio najboljeg mladog poljoprivrednika Hrvatske.  Na konferenciji se uz najboljeg mladog poljoprivrednika predstavilo i deset  mladih poljoprivrednika Hrvatske koji su bili u užem izboru za titulu najboljeg.

Nakon ceremonije svečanog proglašenja najboljeg mladog poljoprivrednika i panela s laureatima, povjerenik Hogan je tijekom Dijaloga s građanima odgovarao na pitanja dvjestotinjak prisutnih građana, a pridružili su mu se i ministar Tomislav Tolušić i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir. Ovaj Dijalog s građanima nastavak je serije Dijaloga koje povjerenici Europske komisije održavaju s građanima diljem Europe u svim zemljama članicama Europske unije s ciljem neposredne razmjene mišljenja i prijedloga o viziji i ciljevima Europske unije. Ovo je bio drugi Dijalog  koji je održan ove godine u Hrvatskoj, a s obzirom na veliki iskazani interes okupljenih građana, očito je da europske teme nailaze na sve više interesa u Hrvatskoj.


Više infromacija