Europski tjedan 2017. i obilježavanje Dana Europe

Informacijski centar Europe Direct Zadar, kao glavno informacijsko sredstvo Europske komisije u Zadarskoj županiji, u Europskom tjednu s partnerima organizira niz aktivnosti s ciljem upoznavanja građana s vrijednostima koje promiče Europska unija.

Što smo pripremili?

Europski tjedan u Zadarskoj županiji ove godine započinje 08. svibnja. Kroz ovaj Tjedan programa događanja na različitim lokacijama pružati će se informacije o djelovanju i radu Europske komisije.

Europski tjedan u Zadarskoj županiji ove godine započinje 08. svibnja. Kroz ovaj Tjedan programa događanja na različitim lokacijama pružati će se informacije o djelovanju i radu Europske komisije. Tokom Tjedna Europe održati će se tematske edukacije koje će odgovarati različitim interesima čitave populacije.

  • U suradnji s Gradskom knjižnicom i njenim ograncima, onim najmlađima omogućit će se sudjelovanje u brojnim radionicama, kvizovima i igrama preko kojih će saznati mnoštvo zanimljivosti povezanih uz zemlje Europske unije.
  • S Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske EDIC Zadar organizira interaktivnu radionicu o programu Europa za građane 2014-2020 koja će se održati u srijedu, 10. svibnja 2017. godine, u Zadru, COIN Zadar – Coworking Industries, Put Murvice 16, 2. kat, od 9 sati.
  • U četvrtak 11. svibnja 2017. u prostorijama EDIC-a Zadar mladima će se predstaviti Inicijativa  Europske komisije – Europske snage solidarnosti.

Središnje događanje Europskog tjedna u 2017 je obilježavanje Dana Europe koje će se održati u utorak, 9. svibnja, s početkom u 11 sati, na  rivi u gradu Zadru. Prigodnim programom koji uključuje druženje s posjetiteljima, dijeljenje prigodnih promo materijala, prigodni domjenak učenika Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar te kratki defilejem Gradske glazbe Zadar od mosta do rive i koncertom Acoustic Dua Matej proslaviti će se DAN EUROPE.

U sklopu Tjedna, javnost će moći pristupiti raznim aktivnostima u organizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije.

  • U ponedjeljak 8. svibnja udruga Eko Zadar, kroz projekt B.transparent, u Novigradu će održati završnu konferenciju projekta čiji je cilj jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora.
  • U prostorijama COIN Coworking-a, s ciljem prezentacija pripreme i provedbe projekta, održati Dani otvorenih vrata EU projekata pod nazivom Suradnjom do inovacija koji organizira Agencija za razvoj Zadarske županije.
  • Također u srijedu 10. svibnja, u sklopu Europskog tjedna, održat će se i otvaranje projekta Ritam Kulturizma koji već osmu godinu zaredom organiziraju studenti i profesori Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Cilj ovog projekta je obogatiti turističku ponudu grada Zadra izvan glavne turističke sezone, promovirati Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Sveučilište u Zadru, turizam grada Zadra i Zadarske županije, doprinijeti boljoj prezentaciji prirodnih i kulturnih resursa destinacije, ali isto tako omogućiti studentima da implementiraju stečena znanja i doprinesu turističkom razvoju destinacije.
  • Europski tjedni obuhvaćaju još neke aktivnosti korisne za sve koji su u potrazi za poslom. Tako će Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISKO) održati radionicu na temu pisanja životopisa u Europass obliku, koji je najprihvaćeniji oblik životopisa na području Europske unije.

Ovom prilikom pozivamo Vas da nam se pridružite u Europskom tjednu i u obilježavanju Dana Europe.