Europski tjedan 2018 u Zadarskoj županiji

Informacijski centar Europe Direct Zadar, informacijsko sredstvo Europske unije u Zadarskoj županiji, u partnerstvu s Zadarskom županijom, Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), Gradskom knjižnicom Zadar organizira niz aktivnosti s ciljem upoznavanja građana s vrijednostima koje promiče Europska unija.

Europski tjedan u Zadarskoj županiji započinje u ponedjeljak 07. svibnja i traje do petka 11. svibnja. Kroz ovaj Tjedan na različitim lokacijama pružati će se informacije o djelovanju i radu Europske komisije. Tokom Tjedna Europe održati će se tematske edukacije koje su najviše usredotočene na djecu i mlade.

  • U suradnji s Gradskom knjižnicom i njenim ograncima, osnovnim školama i vrtićima organizirati će se 7 radionica preko kojih će saznati mnoštvo zanimljivosti povezanih uz zemlje Europske unije.
  • Za sve zainteresirane projekt EDIC Zadar održati će se Dan otvorenih vrata. Na ovaj način projekt EDIC Zadar priključio se „Danima otvorenih vrata EU projekata“ koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
  • Europski tjedan obuhvaća aktivnosti koje organiziraju partnerske institucije. Tako će Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) za učenike srednjih škola održati predavanje „Studiranje u inozemstvu“ dok će u petak 11. svibnja  održati radionicu pod nazivom Europass životopis za tražitelje zaposlenja“