Grad Zadar putem programa Europske teritorijalne suradnje potiče razvoj poduzetništva zasnovanoga na inovacijama, znanju i novim tehnologijama

Prostor u kojem će mladi realizirati svoje ideje umjesto da ih odnose vani – mjesto povezivanja studenata i poduzetnika.
U okviru prekograničnoga projekta CODE (Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.) u prostorijama Studentskog doma Sveučilišta u Zadru otvoren je otvoren CODE Hub, coworking prostor u kojem će se studenti i poduzetnici iz područja informacijskih tehnologija moći povezivati s drugim pojedincima, timovima, startupovima, malim i mikropoduzetnicima te freelancerima u razvoju svojih ideja, cjelokupne IT zajednice i inovativnih tehnologija.

Vrijednost projekta CODE je 883.555, 54 EUR, od čega je 85% sufinancirano od strane EU. Vrijednost radova uređenja CODE HUB-a u Zadru je 177.488,00 kuna s PDV-om, a opremanja 139.790, 00 kuna s PDV-om.

Vodeći partner na projektu je Grad Zadar, a među ostale projektne partnere ubrajaju se Agencija za razvoj Zadarske županije – ZADRA NOVA (Zadar), Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA (Mostar), BIT Centar (Tuzla) i Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS (Nikšić).

Novi coworking prostor Code Hub Zadar je rezultat suradnje i ulaganja Grada Zadra, Sveučilišta u Zadru i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Ostvarenjem glavnog cilja projekta  CODE  unaprjeđenjem poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama želi se doprinijeti promociji i razvoju poduzetništva zasnovanoga na inovacijama, znanju i novim tehnologijama te na drugim odgovarajućim projektima u području poslovnoga povezivanja poduzetnika i obrazovanja.

U okviru prekograničnoga projekta CODE (Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.), osim zadarskog otvorena su još tri CODE Huba – u Mostaru, Nikšiću i Tuzli.


INTERREG programi Europske teritorijalne suradnje

Na Sveučilištu u Zadru otvoren Code Hub coworking prostor