Kampanja Europa u mojoj regiji 2016

DG REGIO u petak , 29. travnja, pokreće kampanju pod nazivom “Europa u mojoj regiji” (#euinmyregion).

Ova EU kampanja će se odvijati na način da potakne građane da otkriju i saznaju više o financiranim EU projektima u njihovoj blizini. Po prvi put ove godine kampanja obuhvaća četiri različite inicijative koje će uključiti javnost u obilasku projekata te dijeljenje njihovih iskustava putem društvenih medija.

Četiri glavne aktivnosti:

  • Otvoreni dani EU projekta će se održati od 29. travnja do 11. lipnja u 23 zemlje. Za građane će se otvorit neki od projekata, cca1200, sufinanciranih sredstvima EU( vidjeti kartu)
  • Potraga za blagom / Treasure Hunt Paralelno s aktivnosti Otvoreni dani EU projekta možete sudjelovati u lovu na blago. Imate priliku osvojiti putovanje u europske prijestolnice. Treasure Hunt će biti pokrenut 28. travnja. zemalja
  • Facebook Foto natjecanje od 2. svibnja do 28. kolovoza. 5. izdanje, odvijati će se na Facebook stranici Europske komisije. Za ovo natjecanje traže se smo fotografi amateri koji će poslati fotografije visoke kvalitete
  • Poziv za Bloggere Pozivaju se Blogeri iz zemljama koje sudjeluju u Otvorenim danima EU projekta da se uključe te da postaju o lokalnim projektima u svibnju i lipnju. Nagrada: 3 blogera će biti pozvani na sudjelovanje na medijskoj programa Europskog tjedna regija i gradova. Sve informacije se prevodi, te će biti dostupne online sljedeći tjedan na Društvenim medijima (tweets i FB postovi za dijeljenje):

Pozivamo sve građane da se uključe u ovo događanje te da osvoje vrijedne nagrade.