LIFE Info dani 2017

Informacijski centar EUROPE DIRECT  Zadar u suradnji Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Nacionalom kontakt točkom za Program LIFE,  organizirao je regionalnu LIFE radionicu.

I ove godine EDIC sudjeluje u promociji Programa LIFE te Vas pozivamo da se odazovete na INFO DANE za Program LIFE.

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime, za koje je u programskom razdoblju 2014. – 2020. osigurano 3,46 milijarde eura. Sufinanciraju se pilot, demonstracijski, informacijski i projekti najbolje prakse u dva potprograma: Okoliš i Klimatske aktivnosti. Europska komisija najavila je otvaranje ovogodišnjeg natječaja za 28. travnja 2017.

LIFE INFO dan održat će se  21. 03. 2017. u Zagrebu, DoubleTree by Hilton Hotel (Ul. Grada Vukovara 269A), s početkom u 09:30 sati. Fokus LIFE INFO dana biti će na predstavljanju osnovnih informacija o Programu LIFE, a ujedno će se predstaviti aktivnosti i rezultati LIFE projekata u Hrvatskoj od strane uspješnih hrvatskih prijavitelja. Nacrt dnevnog reda nalazi se u privitku e-maila.

Zbog ograničenog broja sudionika, molimo da svoje sudjelovanje na LIFE INFO danu registrirate ovdje.

LIFE Tematski Info dan, održat će se 28. 03. 2017. u Zagrebu, Hotel International (Miramarska cesta 24), s početkom u 09:00 sati. Fokus Tematskog info dana biti će na tematskim prioritetima LIFE programa i aktualnim politikama zaštite okoliša, prirode i klime. Nakon uvodnog dijela, prezentacije i diskusija će se odvijati u tri paralelne sesije po tematskim prioritetima (Priroda i bioraznolikost, Okoliš i učinkovitost resursa, Klimatske aktivnosti) kako bi sudionici dobili što više konkretnih informacija. Nacrt dnevnog reda nalazi se u privitku e-maila.

Zbog ograničenog broja sudionika, molimo da svoje sudjelovanje na LIFE tematskom Info danu registrirate ovdje.