EUROPSKI TJEDNI 2016. U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Što smo pripremili?

FB dan europe 2016Europski tjedni u Zadarskoj županiji ove godine započinju 02. svibnja. Kroz dvotjedni program događanja na različitim lokacijama pružati će se informacije o djelovanju i radu Europske unije. Tokom Tjedana će se održati tematske edukacije koje će odgovarati različitim interesima čitave populacije. U suradnji s Gradskom knjižnicom i njenim ograncima onim najmlađima omogućit će se sudjelovanje u brojnim radionicama, kvizovima i igrama preko kojih će saznati mnoštvo zanimljivosti povezanih uz zemlje Europske unije.

U sklopu Tjedana, javnost će moći pristupiti raznim aktivnostima u organizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije.

Kroz projekt AgVenturers u Benkovcu će se održati serija edukativnih radionica na temu poduzetništva za nezaposlene mlade ljudi iz ruralnih područja zaleđa Zadarske županije. Nadalje, svi koji bi željeli saznati nešto više o alternativnoj poljoprivrednoj proizvodnji ili jednostavno uživati u njenim proizvodima moći će posjetiti Sajam ekoloških proizvođača Zadarske županije u Vrsima, u organizaciji AlterPOP projekta. Također će se predstaviti rezultati projekta Roof of Rock, koji će promovirati održivo korištenje vapnenačkog kamena duž Jadranske obale. Na aktivnosti su pozvani svi, a posebno će korisni biti osobama s poduzetničkim idejama. Nadalje, projekt B-transperent bavi se temama transparentnog upravljanja javnim dobrima i prirodnim resursima, a njihove radionice u Tjednima posebno će se baviti edukacijom srednjoškolaca i udruga.

Europski tjedni obuhvaćaju još neke aktivnosti korisne za sve koji su u potrazi za poslom. Tako će Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri održati radionicu na temu pisanja životopisa u Europass obliku, koji je najprihvaćeniji oblik životopisa na području Europske unije.

Vrhunac događanja je obilježavanje Dana Europe u ponedjeljak 09. svibnja u organizaciji EuropeDirect centra Zadar. Dan Europe proslavit će se na Narodnom trgu, popraćen glazbenom izvedbom a capella grupe Aka Crescendo, Klasične gimnazije Ivana Pavla II. te pripremljenim tradicionalnim jelima zemalja Europske unije učenika Turističko ugostiteljske škole Zadar.

Tjedni završavaju 13. svibnja, predavanjem na Sveučilištu o Erasmus studentskoj mreži Hrvatske.

Program Europskih tjedana