Obilježavanje Jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite, i ove se godine uključilo u obilježavanje Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, broja koji se u državama Europske unije  koristi temeljem Odluke Vijeća Europskih zajednica o ustanovljenu jedinstvenog europskog broja za hitne službe. Zbog epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, 10. jubilarno rekreativna utrka održat će se u virtualnom okruženju. Pozivamo vas da se  pridružite, sudjelujete u donacijskoj utrci bilo trčanjem, hodanjem ili bicikliranjem i na takav način donirate kilometre za obnovu Banovine. Ujedno molimo da informaciju o donacijskoj utrci podijelite svojim kontaktima za koje mislite da bi bili zainteresirani sudjelovati. 

Naziv utrke: Donacijska utrka 112

Organizator: Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite i Brodsko-posavska županija

Suorganizatori:

Stoperica.hr

Ultramaraton klub Mazator

Europe Direct Slavonski Brod koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod

Uz potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj ovogodišnja Donacijska utrka 112 bit će promovirana i održana u međunarodnom kontekstu.  

Discipline:

• 5 km (trčanje)

• 5 km (hodanje)

• 5 km (bicikl)

Brodsko-posavska županija otkupit će kilometre od svakog sudionika rekreativnog trčanja po cijeni 1kn/km. Planirani broj sudionika je 4000.

Cjelokupni iznos kojim će Brodsko-posavska županija otkupiti kilometre sudionika bit će uplaćen za pomoć stradalima u Petrinji, Sisku, Glini i okolici na poseban račun Vlade Republike Hrvatske.

Virtualna utrka počinje 11. 2. 2021. u 11:02 sati i trajat će do 14. 2. 2021. do 23:59 sati.

Prijavi se online.

Prilikom prijave automatski se dodjeljuje virtualni startni broj. Prijava rezultata se vrši se online preko aplikacije stoperica.hr u kartici sudionika.

Startni paket donosi:

1. Digitalni startni broj kojeg je moguće isprintati

2. Digitalnu zahvalnicu po završetku utrke