Održan Dan otvorenih Vrata za studente

Dan studentiInformacijski centar Europe Direct Zadar u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGGRA) i Sveučilištem u Zadru organizirao je Dan otvorenih vrata za Studente.

Na navedenom događanju prisustvovalo je 15 studenata. Osnovni cilj bilo je što kvalitetnije upoznavanje i informiranja studenata o mogućnostima koje im se pružaju kao građanima Europske unije. Također ovo kao i buduća događanja imaju za cilj kroz razgovor sa studentima upoznati njihove potrebe i očekivanja od obrazovanja i budućeg zapošljavanja.

U prvom djelu održanom u prostorijama EDIC-a Zadar gđa. Maja Kolega, Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru, predstavila je Programe mobilnosti koje Ured provodi te je objasnila proceduru prijave. U prezentaciji o ERASMUS + programu gđa. Kolega prezentirala je mogućnosti i dosadašnja iskustvima u provođenju navedenog programa.

Gospodin Filip Cirkvenčić, student geografije i talijanskog jezika Sveučilišta u Zadru, koji se sudjelovao u ERASMUS+ programu sudionicima je prezentirao svoja iskustva petomjesečnog studiranja u Padovi.

Više o njegovom iskustvu možete pronaći na stranicama Zadarskog lista.

Drugi dio Dana otvorenih vrata za studente protekao je u neformalnom druženju sa sudionicima na Projektu FOL 36 čiji je partner Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije. Predstavnici institucija koje se bave mladima u Francuskoj su u razgovoru sa studentima, predstavnicima Agencije, EDIC-a i Sveučilišta razmijenili svoja iskustva s mladima u Francuskoj. Studenti koji su sudjelovali u razgovoru mogli su direktno se raspitati o svojim mogućnostima odlaska na stažiranje u Francusku. Također u ovom razgovoru raspravljalo se o načinu komuniciranja s mladima i studentima te na prezentiranju informacija na njima prihvatljiv i lako razumljiv način. Nakon uspješno održanih razgovora zaključeno je situacija s mladima i u Hrvatskoj i Francuskoj slična te da su ovakva događanja dobar primjer na kojima mladi i studenti mogu dobiti više konkretnih informacija o temama koje ih zanimaju. Također je predloženo da se ovakva događanja organiziraju češće.

SLIKE