Održan Info dan za Športske udruge

Informacijski centar Europe Direct Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije organizirao je Info dan za predstavnike športskih udruga.

Navedno događanje rezultat je komunikacije s predstavnicima športskih udruga te uočene potrebe da se upoznaju s mogućnostima za financiranje kroz EU fondove i programe te da povezivanjem i suradnjom pridonse i  promiču pametan, održiv i sveobuhvatan rast.

Info dan je održan je 16. ožujka 2017. u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a Info dan su vodili Marko Mašina, koordinator Informacijskog centra Europe Direct Zadar i Matej Mikulić iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.

U prvom dijelu događanja sudionicima su predstavljeni osnovni pojmovi europskih politika koje se tiču sporta.   Sport koji doprinosi otvaranju novih radnih mjesta te služi kao izvrstan instrument za socijalno uključivanje ranjivih grupa, obrazovanje i osposobljavanje predstavljen je u EU programima  Erasmus+,  Zdravlje, Obzor 2020, Europa za građane, Prava, jednakost i građanstvo te Okoliš i klimatske aktivnosti-LIFE.

Najveći naglasak dan je na Program Erasmus+ Sport pošto je info dan bio namijenjen športskim udrugama. Dan je pregled mogućnosti financiranja sportskih događanja, razmjene sportaša i trenera itd. predstavljeni su i primjeri dobre prakse iz regionalne sredine.

Gospodin Matej Mikulić, iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, predstavio je mogućnosti financiranja sporta iz Programa Ruralnog razvoja. Jedan od zajedničkih ciljeva svih ruralnih razvojnih programa je, na primjer, promidžba društvene uključenosti, smanjenje siromaštva i gospodarski razvoj ruralnog područja. Financiranje sportskih aktivnosti može se dobiti kroz mjere kao što su ulaganja manje vrijednosti u sportsku infrastrukturu (npr. lokalni sportski objekti, izletničke staze, biciklističke staze, itd.) ili razvojni projekti povezani sa sportom (rast lokalnog zapošljavanju u sportu, volontiranje ili promidžba društvene uključenosti kroz sport) u ruralnim područjima.

Nakon predstavljanja uslijedila je rasprava sa sudionicima info dana o njihovim potrebama i aktivnostima koje bi mogli financirati iz predstavljenih programa.


Više o Info danu:

Prezentacija EU programa

PrezentacijaPRR za sport

Slike

Informacijski centar Europe Direct Zadar u suradnji sa Zadarska županija i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije…

Posted by Edic Zadar on 17. ožujka 2017

Comments are closed