Osnovnoškolci raspravljali o EU i Jednistvenom zajedničkom tržištu

EDIC Zadar odazvao se pozivu te je sudjelovao u Poduzetničkim danima  OŠ Šime Budinića.

OŠ Šime Budinića i ove je godine obilježila Dan poduzetništva. Kroz 
izvannastavne aktivnosti „Odgoj za poduzetništvo“ i rada „Malih poduzetnika“ 2014. – 2018. organizirane u radionice i predavanja za učenike škole.

Voditelj EDIC-a Zadar je s učenicima razgovarao o Europskoj uniji s fokusom na 4 slobode kao osnove za razvoj poduzetništva. U razgovoru s učenicima predstavljena su dostignuća Europe kroz jedinstveno tržištu EU-a, u kojem se ljudi, roba, usluge i novac mogu kretati na području EU-a jednako slobodno kao unutar jedne države.  Građani EU-a mogu studirati, živjeti, kupovati, raditi i umiroviti se u bilo kojoj državi članici EU-a, a mogu i uživati u proizvodima iz cijele Europe.

Učenici su kroz svakodnevne primjere imali priliku saznati kako jedinstveo tržište funkcionira te koje koristi pruža poduzetnicima koji imaju
neograničen pristup gotovo 500 milijuna potrošača.


Mali poduzetnici rado su sudjelvali u diskusiji te su kroz razgovor predstavili svoje ideje i interese i izazove koji stoje ispred njih.

Malim poduzetnicima želimo mnogo uspjeha u budućnosti te se zahvaljujemo na ugodnom druženju i zanimljivim pitanjima.


Više infromacija o poduzetništvu u EU:

Poduzetništvo

Jedinstveno EU tržište

U razgovoru s učenicima predstavljena su dostignuća Europe kroz jedinstveno tržištu EU-a, u kojem se ljudi, roba, usluge…

Objavljuje Edic ZadarPonedjeljak, 26. studenoga 2018.
Slike s događanja