Poziv na tribinu “Mojih prvih pet u EU – kakvu budućnost želim?”

Izvor: GONG
Izvor: GONG

U sklopu projekta „Preko nastavnika do učenika o EU-u” 13. prosinca u 13:30 sati u Gradskoj knjižnici Zadar održat će se tribina „Mojih prvih pet u EU – kakvu budućnost želim?”

Tribina je namijenjena prije svega nastavnicima/icama, srednjoškolskim učenicima/icama, te je naslovljena „Mojih prvih pet u EU – Kakvu budućnost želim?” jer je želja staviti naglasak na nas građane Unije; odgovoriti na pitanja koja su naša prava, što za hrvatske državljane znače europske javne politike te kako možemo sudjelovati i utjecati na procese donošenja odluka?

Na navedenom događanju Informacijski centar Europe Direct Zadar EDIC Zadar će prezentirati prava i mogućnosti koje su europskim građanima dostupne, kao i inicijative u koje se možemo uključiti za sudjelovanje u procese donošenja odluka o našoj budućnosti.

Javni poziv dostupan je na web stranici GONG-a, a prijaviti se možete na elektronskoj poveznici ovdje najkasnije do 10. prosinca 2018.

Tribina se održava kroz projekt „Preko nastavnika do učenika o EU-u” kojeg financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Centre znanja za društveni razvoj i program Europa za građane Europske unije.