Pravna obavijest

Izjava o ograničenju odgovornosti

Infromacijski cenatra Europe Direct Zadar, u daljnejm tekst EDIC Zadar,  projekt Europske komisije čiji je nositelj Zadarska županija održavanjem ovih stranica želi javnosti omogućiti bolji pristup informacijama o EU inicijativama i općenito o politikama Europske unije. Cilj nam je pravodobno objavljivati točne informacije. Upozori li nas se na pogreške, nastojat ćemo ih ispraviti. No EDIC Zadar ne prihvaća nikakvu pravnu ili drugu odgovornost za informacije na ovim stranicama.

Za te informacije vrijedi sljedeće:

 • isključivo su opće naravi i ne odnose se na konkretne okolnosti povezane s određenim pojedincem ili subjektom
 • nisu nužno sveobuhvatne, potpune, točne ili ažurirane
 • ponekad su povezane s vanjskim stranicama nad čijim sadržajem službe Komisije nemaju kontrolu i za koje Komisija ne preuzima nikakvu odgovornost
 • nisu ni stručni ni pravni savjeti (za konkretne savjete uvijek se treba obratiti odgovarajućem stručnjaku).

Smetnje uzrokovane tehničkim pogreškama nastojimo svesti na minimum. No moguće je da su neki podaci ili informacije na našim stranicama izrađeni ili strukturirani u manjkavim datotekama ili formatima. Stoga ne možemo jamčiti da te poteškoće neće uzrokovati prekide ili druge smetnje pri korištenju našim uslugama. Komisija ne preuzima odgovornost za moguće smetnje pri posjećivanju ovih stranica ili poveznica na vanjske stranice.

Ovom se izjavom ne ograničava odgovornost EDIC Zadar u slučaju kršenja uvjeta propisanih mjerodavnim nacionalnim pravom niti se njezina odgovornost isključuje u slučajevima u kojima to u skladu s nacionalnim pravom nije moguće.

Zaštita osobnih podataka

EDIC Zadae se obvezuje štititi privatnost korisnika.

Politika o „zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka u institucijama Zajednice” temelji se na Uredbi 45/2001 o obradi osobnih podataka u institucijama EU-a [PDF, 234 KB] Europskog parlamenta i Vijeća od 18. prosinca 2000.

Tom općom politikom obuhvaćene su internetske stranice institucija Europske unije u okviru domene .eu. Iako je većinu tih stranica moguće pregledavati bez davanja osobnih podataka, u nekim je slučajevima to potrebno da bi vam se mogle pružiti e-usluge koje ste zatražili. Na stranicama na kojima se takvi podaci traže s njima se postupa u skladu s politikom opisanom u navedenoj Uredbi te vam se pružaju informacije o uporabi vaših podataka u njihovim posebnim izjavama o politici zaštite osobnih podataka.

U tom pogledu:

Na internetskim stranicama nalaze se poveznice na stranice trećih osoba. Budući da ih mi ne nadziremo, savjetujemo vam da se informirate o njihovoj politici zaštite osobnih podataka.

Informacije navedene u posebnoj izjavi o zaštiti osobnih podataka

Posebna izjava o zaštiti osobnih podataka sadržava sljedeće informacije o uporabi vaših podataka:

 • koji se podaci prikupljaju i u koju svrhu te kojim tehničkim sredstvima: EDIC Zadar prikuplja osobne podatke isključivo u mjeri u kojoj je to potrebno za ispunjenje određene svrhe. Ti se podaci neće ponovno upotrijebiti u svrhu koja nije u skladu s navedenom
 • kome se vaši podaci otkrivaju: EDIC Zadar ne otkriva otkriva podatke trećim osobama
 • kako možete pristupiti svojim osobnim podacima, provjeriti njihovu točnost i po potrebi ih ispraviti: kao osoba čiji se podaci obrađuju imate i pravo na prigovor zbog takve obrade temeljen na opravdanim uvjerljivim razlozima, osim ako se vaši podaci prikupljaju radi ispunjavanja zakonske obveze ili su potrebni za izvršenje ugovora čija ste stranka, ili se upotrebljavaju u svrhu za koju ste dali izričitu suglasnost
 • koliko se dugo vaši podaci čuvaju: EDIC Zadar čuva podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno da se postigne svrha njihova prikupljanja ili daljnje obrade. Za provedbu projekta minimum čuvanja podataka je 5 godina od završetaka projekta koji traje do 31.12.2020.
 • koje se mjere sigurnosti poduzimaju kako bi se vaši podaci zaštitili od moguće zlouporabe ili neovlaštenog pristupa
 • kome se obratiti ako imate pitanja ili pritužbi obratite na se putem emaila info@edic-zadar.com

Google Analytics

EDIC Zadar služi se servisiom Google Analytics kojom se mjeri djelotvornost i učinkovitost internetskse stranice Edic-zadar.com

Posjetitelji stranica automatski se prate pomoću  kolačića i čuvaju se godinu dana.

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenomweb-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Ova stranica putem kolačića pamti sljedeće:

 • vaše željene postavke koje se odnose na prikaz, poput postavki kontrasta boja ili veličine fonta
 • informacije o tome jeste li već odgovorili na anketu o korisnosti sadržaja (kako vam pitanje ne bi ponovno iskočilo)
 • informacije o tome slažete li se s uporabom kolačića za ovo web-mjesto.

Isto tako, određeni uloženi videozapisi na našim stranicama koriste se kolačićima za anonimno prikupljanje statističkih podataka o tome kako ste došli do videozapisa i koje ste videozapise pogledali.

Iako će se web-mjesto prikazivati čak i ako kolačići nisu omogućeni, pregledavanje će biti ugodnije ako se oni omoguće. Kolačiće možete izbrisati ili blokirati, no u tom se slučaju određene značajke ovog web-mjesta neće prikazivati na najbolji način.

Informacije povezane s kolačićima ne služe za vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Više informacija potražite na: aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Značajke opcije „Zaštita od praćenja”

Opcija „Zaštita od praćenja” funkcija je koja omogućava posjetiteljima da odaberu hoće li ih stranice pratiti u bilo koju svrhu, uključujući upotrebu analitičkih usluga, oglasnih mreža i društvenih platformi. Ovdje doznajte kako omogućiti opciju „Zaštita od praćenja” u svojem pregledniku:

Kontakt

Na stranici je dostupan je gumb „Kontakt”, kojim se pokreće softver za vašu e-poštu te vam se omogućuje slanje komentara na određenu zajedničku adresu e-pošte.

Kada šaljete takve poruke, vaši se osobni podaci prikupljaju samo u mjeri u kojoj je to potrebno za odgovor. Ako tim koji odgovara na poruke upućene na zajedničku adresu e-pošte ne može odgovoriti na vaše pitanje, poruku će proslijediti drugoj službi. Bit ćete obaviješteni e-poštom kojoj je službi proslijeđen vaš upit.

U svoju poruku možete uključiti sva pitanja o obradi vaše e-pošte i povezanih osobnih podataka.