Prilike i izazovi za Republiku Hrvatsku u novoj Kohezijskoj politici 2021.-2027.

Informacijski centar Europe Direct Zadar (EDIC Zadar) organizira konferenciju “Prilike i izazovi za Republiku Hrvatsku u novoj Kohezijskoj politici 2021.-2027.” s ciljem promicanja i poticanja boljeg razumijevanja uloge kohezijske politike.

Konferencija će se održato 21. listopada 2020. godine s početkom u 1o sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa, Kneževa palača u Zadar.

Uz predstavljanje dosadašnjih postignuća kohezijske politike u Hrvatskoj, fokus događanja će biti na predstavljanju prilika i izazova koje Kohezijska politika donosi Republici Hrvatskoj u višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027., s osvrtom na ulogu kohezijske politike u europskom planu oporavka. Ujedno će biti prezentirani i primjeri dobre prakse, tj. projekti financirani sredstvima EU na području Zadarske županije kao izravni vidljivi rezultati kohezijske politike na regionalnoj razini.

Očekivani rezultat konferencije je povećanje svijesti i znanja sudionika i šire javnosti o aktivnostima Europske unije u promicanju ‘ukupnog skladnog razvoja’ njezinih država članica i regija.