Radionica za program Europa za građane – Zadar, 10.6.

EzG_logo Ured za udruge Vlade RH organizira cjelodnevnu radionicu za umrežavanje i izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 koja će se održati u Zadru (prostor COIN Zadar – Coworking Industries, Put Murvice 16, 2. kat) 10. lipnja 2016. godine (petak). 

Program radionice

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo, jačanje građanske participacije u Europskoj uniji, izravno utjecanje na strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnoga društva (udruge, zaklade) i drugim neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija.

Program je podijeljen u dvije cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina podijeljena je u tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva.

Svrha ove radionice jest informirati predstavnike općina, gradova i županija te organizacija civilnoga društva o mogućnostima financiranja projekata iz ovog Programa Unije te pružiti savjetodavnu potporu u razradi projektnih ideja, imajući pritom u vidu kriterije za prijavu na posljednji ovogodišnji rok za podnošenje projektnih prijedloga – 1. rujna 2016. Na navedenom roku moguće je prijaviti projektne prijedloge samo na dvije mjere Programa: 2.1. Bratimljenje gradova te 2.2. Umrežavanje gradova.

Način prijave

Prijave je moguće izvršiti isključivo popunjavanjem Google prijavnice najkasnije do utorka, 7. lipnja 2016. godine. Potvrda sudjelovanja bit će poslana u srijedu, 8. lipnja 2016. godine.

Sudionicima se preporuča da prouče Programski vodič, koji predstavlja osnovni dokument za prijavu projektnih prijedloga. Informacije o Programu i Programski vodič dostupni su na http://europazagradane.hr/.

Troškove prijevoza i smještaja snose sudionici sami, dok Ured za udruge Vlade RH osigurava materijale i osvježenja za vrijeme radionice.

Partneri u organizaciji događanja su Informacijski centar Europe Direct Zadar i COIN Zadar – Coworking Industries, a pridruženi partneri su Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova i Udruga općina.

Kontakt za dodatne informacije: e-mail europazagradane@udruge.vlada.hr , tel 01/45 99 810