Stepenicama do posla za bolji okoliš

Događanjem „Stepenicama do posla“ EDIC Zadar se pridružio obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

U utorak 22. rujna 2020. godine na jednostavnom primjeru korištenja stepenica umjesto dizala, djelatnici i volonteri EDIC-a Zadar su pokazali kako alternativa postoji. Svima koji su se danas u vremenu od 7 do 9 sati u poslovnoj zgradi na adresi Put Murvice 14 koristili stepenicama umjesto dizalom uručeni su simbolični pokloni.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.

Europski tjedan mobilnosti pruža idealnu priliku za prezentaciju održive mobilnosti lokalnim stanovnicima i objašnjenje izazova s ​​kojima se gradovi suočavaju. Sudjelovanje u kampanji gradovima pruža priliku približiti građanima prednosti izbora ekološki prihvatljivijeg prijevoza kojim bi se ostvario napredak u smjeru što kvalitetnije mobilnosti u Europi.

Pozivamo sve im tjedan mobilnosti bude cijelu godinu.