Sudjelovali smo na Danima poduzetništva mladih

Male4COIN Zadar u suradnji s partnerskim organizacijama i institucijama organizirao u Zadru, od 16. do 19. ožujka 2015. godine Dane poduzetništva mladih.


 

Na Danima poduzetništva mladih  održano je niz predavanja, panela, radionica i drugih događanja na kojima se mladim ljudima i studentima omugućila prilika da dobiju korisne informacije i znanja te da uspostave nove kontakte koji će im pomoći u ostvarivanju poduzetničkih ideja.

Male3Informacijski centar Europe Direct Zadar sudjelovao je na ovom događaju u srijedu i četvrtak na kojem je podržao mlade poduzetnike te ih  informirao o Prioriteima Europske komisije koji potiću malo i srednje poduzetništvo i mlade kroz različite programe.

Na ovom izuzetnom događaju na kojem je sudjelovao veliki broj sudionika te široki spektar govornika i predavača,   poduzetništvo je prikazano na način kakvo bi ono trebalo biti, puno izazova, ideja, igre, prepreka ali i zadovoljstva. Sudionicima su na konkretnim primjerima bili izneseni budući koraci i problemi, te načini na koji se oni mogu rješavati, u otvaranju i vođenju vlastitog obrta ili tvrtke.

Ovaj događaj je primjer suradnje različitih projekata i partnera, te povezivanje komplementarnih aktivnosti usmjerenih na poticanje poduzetničkih ideja mladih. Projekti i partneri koji su sudjelovali su :

  • projekt Coworking Zadar – suradnjom do inovacija sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru IPA Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013 (partneri: Grad Zadar, Udruženje obrtnika Zadar, Zadarska županija, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Zadar, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Sveučilište u Zadru)
  • projekt Social Impact Award (partneri: udruga Pokreni ideju – Impact Hub Zagreb i Erste zaklada)

Male27Male6 Male15 Male7