Svečano otvoren EDIC Zadar

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Branko Baričević, 21. studenoga 2014, svečano je otvorio Informacijski centar Europe Direct Zadar.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i župan Zadarske županije g. Stipe Zrilić koji je naglasio važnost ovog centra za sve građane županije, a posebice za mlade. Istaknuo je da je dobra informiranost jedan od preduvjeta dobrog obrazovanja a mladi su ti koji će  u budućnosti utjecati na kreiranje novih europskih politika.

Glavna uloga EDIC-a Zadar koji se nalazi na adresi Glagoljaška 14,  u prostorijama Solarnog edukacijskog centra, kao i svih ostalih EDIC-a koji djeluju u 28 zemalja članica EU-a, pružanje je informacija građanima o politikama Europske unije i pravima građana Europske unije. EDIC Zadar će uz pružanje informacija o područjima djelovanja Europske unije,  poticati aktivno sudjelovanje građana na lokalnoj i regionalnoj razini u razmjeni stajališta vezanih uz EU politike.

EDIC centar se sufinancira bespovratnim sredstvima koja dodjeljuje Europska komisija, a Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj nadležna je institucija za koordinaciju svih aktivnosti novootvorenog centra.

 

CS1A8198