WIFI4EU U Zadarskoj županiji

Na natječaj WIFI4EU za dobivanje vaučera za instaliranje pristupnih točaka na javnim mjestima čak 23 dobitnika je iz Zadarske županije

Europska komisija je objavila rezultate prvog poziva na podnošenje prijedloga za WiFi4EU koji je trajao od 7. do 9. studenoga. Odabrano je 2800 gradova i općina od kojih i dodijeljeni su im vaučeri WiFi4EU vrijedni 15 000 eura.  Na raspolaganju je ukupno bilo 42 milijuna eura. Odabrane općine vaučere će moći iskoristiti za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim mjestima kao što su gradske vijećnice, knjižnice, muzeji, parkovi, trgovi i druga mjesta od javnog interesa. Odaziv gradova i općina na natječaj Europske unije bio je izuzetan. Europska Komisija je zaprimila preko 13.000 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 4.000 prijava bilo zaprimljeno u prvih deset sekundi od otvaranja poziva.

Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura. 

Iz Zadarske županije dobitnici bespovratnih EU sredstava za javne pristupne točke bežičnom internetu su:

GRAD BENKOVAC
OPĆINA BIBINJE
GRAD BIOGRAD na MORU
OPĆINA GRAČAC
OPĆINA JASENICE
OPĆINA LIŠANE OSTROVIČKE
GRAD NIN
OPĆINA NOVIGRAD
GRAD OBROVAC
GRAD PAG
OPĆINA PAKOŠTANE
OPĆINA PAŠMAN
OPĆINA PREKO
OPĆINA PRIVALKA
OPĆINA RAŽANAC
OPĆINA SALI
OPĆINA STANKOVCI
OPĆINA SUKOŠAN
OPĆINA SVETI FILIP I JAKOV
OPĆINA ŠKABRNJA
OPĆINA TKON
OPĆINA VRSI
GRAD ZADAR

S obzirom na početne poteškoće te na veliku konkuranciju, svi dobitnici iz Zadarske županije pokazali su se ravnopravni u konkurenciju golemog broja europskih gradova i općina.

Čestitamo svim uspješnim prijaviteljma!


Više informacije:

Izvučeni dobitnici

O programu WIFI4EU

EUandME

Što Europa čini za Mene

Croatiapdf